LEBRON

Buddy Tegenbosch


LeBron

Afgelopen nacht om twee uur Nederlandse tijd zat ik op de bovenste ring van de Philips Arena in Atlanta, Georgia te wachten op de beste basketballer ter wereld. Toen LeBron James het veld opliep, moest ik denken aan mijn tijd als zwemleraar. Ik geef mezelf één blog de tijd om dit uit te leggen.

Vroeger had je Michael Jordan, je had Magic Johnson, en wat later Shaquille O’Neal.

Nu heb je LeBron James.

In 2010 was LeBron transfervrij en kon hij zelf besluiten naar welke club hij wilde vertrekken. Hij sprak met twee andere spelers af om naar Miami te gaan. In 2011 stond Miami Heat in de NBA finale en in 2012 werden ze kampioen. Zo goed is LeBron dus.
LeBron. Twee hoofdletters. Wat een naam. Hij gromt, is donker, hij staat, dwingt respect af. LeBron is 2,03m lang, weegt 113kg en heeft bicepsen waar mijn benen U tegen zeggen.

 

Een jaar of wat geleden werkte ik als badmeester en zwemleraar. We leerden de allerkleinsten in het allerondiepste bad de schoolslag aan. Kurkjes en zwembandjes om en dan maar proberen om ondanks dat het hoofd boven water te houden.
 

Wat heeft dit met LeBron te maken, hoor ik u denken?
Dit: Bij het aanleren van de schoolslag is het van belang om je voeten naar buiten te draaien. ‘Clownsvoeten’ of ‘pipovoeten’ noemden wij dat in professioneel zwembadjargon.
Drie keer raden wie er afgelopen nacht als enige NBA speler in de Philips Arena pipovoeten had? Juist. Ze stonden zo’n beetje op tien-voor-twee, en ik kon het goed zien, want vanuit de nok van het stadion keek ik loodrecht op het veld. Ik kon mijn ogen niet van LeBron afhouden. Zonder bal zag hij er zelfs een tikkeltje komisch uit. Als hij de bal had, deed hij dingen die wij met zijn 20.000-en niet voor mogelijk hielden.
 

LeBron scoorde 24 punten, gaf 11 assists en had 6 rebounds. De Heat heeft nu acht wedstrijden op rij gewonnen.
Met pipovoeten kun je prima basketballen.


GEPLAATST: 2013-02-21 | RUBRIEK: BLOG